Veel gestelde vragen over buikwandcorrectie


Voor welke indicatie kan een buikwandcorrectie worden uitgevoerd?

Indicaties van een buikwandcorrectie:een afhangende buik door vet- en huidoverschottaillecorrectiebuikspierverstevigingcontourcorrectieEen aantal van de patiënten komt echter eveneens in aanmerking voor een body tite procedure welke u eveneens op deze website kan terugvinden.

 

Welke operatietechniek wordt er toegepast?

De optimale operatietechniek is afhankelijk van de te corrigeren problematiek. Zo kan er een klassieke of een extended (=verlengde) buikwandcorrectie worden uitgevoerd. In de meeste gevallen wordt de insnede gemaakt onder de lijn van de sliprand, zodat het litteken niet zichtbaar is bij het dragen van lingerie of badmode. De lengte van de wonde wordt individueel bepaald.

 

Is er volledige anesthesie nodig voor deze ingreep?

Een buikwandcorrectie wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie en vindt plaats in het AZ Turnhout.De opnameduur varieert tussen de 24 uren en vier dagen.

 

Op welke locatie wordt deze ingreep uitgevoerd?

De buikwandcorrecties worden uitgevoerd in het AZ Turnhout.

 

Wat te verwachten dadelijk na de ingreep?

Na een buikwandcorrectie is de pijn beperkt. U merkt wel een beperking van uw beweegelijkheid. De huid en onderhuidse structuren zijn immers aangespannen. Enkele dagen bedrust zijn dan ook noodzakelijk om de wonde te laten rusten.Zwelling en blauwverkleuring zijn, zoals bij elke heelkundige ingreep, te verwachten gedurende de eerste zeven/veertien dagen.

 

Wat is de voorziene werkonbekwaamheid na deze ingreep?

De voorziene werkonbekwaamheid wordt individueel bepaald en bedraagt tussen de twee en zes weken. Uiteraard is de duur afhankelijk van het werk dat men verricht.

Wanneer kan sporten worden hervat?

Een sportverbod van zes weken dient men in acht te nemen.

 

Wanneer is het uiteindelijke resultaat zichtbaar?

Na vier tot zes maanden is het uiteindelijke resultaat van een buikwandcorrectie beoordeelbaar.

 

Wanneer zijn de postoperatieve controles gepland?

Tien dagen en 2 maanden na de ingreep wordt u op een controle verwacht.

 

Welke complicaties kunnen optreden bij deze operatie?

Zoals bij elke heelkundige ingreep is er een theoretisch risico op infectie of bloeding. De kans is echter klein bij een goed uitgevoerde buikwandcorrectie. Uiteraard dient de voorgeschreven bedrust te worden gerespecteerd.

 

Welke littekens kan u verwachten bij een buikwandcorrectie?

In de meeste gevallen wordt de insnede gemaakt onder de lijn van de sliprand, zodat het litteken niet zichtbaar is bij het dragen van lingerie of badmode. Wanneer de ingreep niet te uitgebreid is kan het litteken bovendien in lengte worden beperkt. Onderhuids worden hechtingen geplaatst, maar de huid zelf wordt gekleefd met huidlijm waardoor na verloop van tijd enkel een lijntje zichtbaar zal blijven. Deze techniek geeft dus slechts een beperkt litteken.