Veel gestelde vragen over borstverkleining.


Welke techniek wordt er toegepast in Clinica d' Oro om een borstverkleining te realiseren?

Een borstverkleining werd in Clinica d'Oro uitgevoerd volgens de techniek van Prof. Lassus. Hierbij wordt er vet- en borstklierweefsel verwijderd. Het voordeel is dat er geen ankervormig litteken meer nodig is. Er wordt enkel een insnede gemaakt rond de tepel en verticaal onder te tepel. Deze techniek werd echter door Dr. Vermeylen aangepast tot een techniek met minder verwikkelingen en met een nog vluggere recuperatie. Namelijk de VERSO borstreductie techniek. Dr. Vermeylen heeft deze techniek mogen demonstreren voor de Europese vereniging van Plastisch Chirurgie (ESPRAS) in JuLi 2014 in Edinburgh en voor de Wereldvereniging van Plastische en Esthetische chirurgen (ISAPS° in September 2014 te RIO DE JANEIRO).

 

Is er volledige anesthesie nodig voor deze ingreep?

Ja, daarom wordt de ingreep uitgevoerd in het AZ Turnhout.

 

Op welke locatie wordt de borstverkleining uitgevoerd?

Elke borstverkleining wordt uitgevoerd in het AZ Turnhout. De hospitalisatieduur is twee  nachten

 

Wat kan u verwachten na de ingreep?

Na de ingreep kan u pijn, zwelling en blauwe verkleuring verwachten. De pijn is echter relatief beperkt en treedt vooral op in de eerste 24/48 uren, gedurende uw opname in het ziekenhuis. Blauwe verkleuringen verdwijnen in de loop van de volgende veertien dagen.Bij thuiskomst kan u dadelijk douchen.Over het verband dient een sportbeha te worden gedragen. Deze beha moet dag en nacht gedragen worden gedurende twee weken. Nadien enkel nog tijdens de dag gedurende een maand. Er wordt u na de ingreep voldoende informatie meegegeven voor een goede thuiszorg.

 

Zijn er littekens zichtbaar na een borstverkleining?

Dankzij de toegepaste operatietechniek is er geen ankervormig litteken, zoals bij de klassieke ingrepen. Bovendien wordt de huid gekleefd met huidlijm waardoor er geen dwarse steken moeten worden geplaatst. Enkel rond de tepel en verticaal naar beneden toe zal u na verloop van tijd nog een wit lijntje opmerken.

 

Wat is de voorziene werkonbekwaamheid?

De werkonbekwaamheid varieert van één tot drie weken. De duur van de arbeidsongeschiktheid is uiteraard afhankelijk van het beroep dat men uitoefent.

 

Wanneer is het uiteindelijke resultaat zichtbaar?

Het resultaat van de borstverkleining is beoordeelbaar na vier maanden.

 

Wanneer zijn de postoperatieve controles gepland?

Een controle wordt voorzien tien dagen en zes weken na de ingreep.

 

Wanneer mag het sporten worden hervat?

Na drie weken kan u terug beginnen sporten.

 

Zijn er complicaties verbonden aan deze ingreep?

Zoals bij elke ingreep is er een theoretisch risico op infectie en bloeding. De kans is echter beperkt. 5% van de patiënten heeft een verlies van tepelsensibiliteit.

Download
Borstchirurgie folder
borschirurgienieuwstefolder.pdf
Adobe Acrobat document 356.9 KB