Veel gestelde vragen over een MACS-U-Facelift


Live video over de MACS-U-LIFT.

Welk type facelift wordt u aangeboden in Clinica d'Oro?

 MACS - U- lift .The (in)visible Face lift . De NATUURLIJKE face lift .

 

De MACS- U - facelift.  Deze methode is gebaseerd op de MACS lift en werd door Dr. Vermeylen verder ontwikkeld tot een verbeterde versie. Dit is een methode waarbij een klein litteken gebruikt worden ter correctie van de hals, wangen en kaaklijn. MACS is de afkorting van minimal access cranial suspension;. Het is een kortdurende ingreep van ongeveer 1u15 min.Meestal voeren wij deze ingreep uit onder plaatselijke verdoving.Wij geven de patiënt voor de ingreep een licht kalmerend product waardoor deze zeer rustig is. Doch indien de patiënt dit wenst kan de ingreep onder volledige narcose worden verricht. Na de ingreep is het best om nog even te blijven daar wij nog ijszakjes tegen de wangen leggen om alzo de zwelling en de blauwe verkleuring te beperken.Wij schrijven ook een pijnstillend en ontstekingswerend product voor om alzo het comfort voor de patiënt te vergroten. Pijn zult U nagenoeg niet hebben!. De meeste patiënten kunnen hun normale sociale activiteiten hervatten na 4 tot 7 dagen! De patiënten zien er na een dergelijke ingreep beduidend veel jonger uit zonder er abnormaal jong uit te zien! U kunt U dus ook verwachten aan opmerkingen van Uw omgeving dat u er goed uit ziet zonder dat andere mensen zien dat U een lifting hebt gehad. Het resultaat is , indien juist verricht, zeer natuurlijk! De U lift is een techniek door Dr. Vermeylen zelf ontwikkeld. De U lift staat voor een ingreep via een kort U vormig littekentje aan de rand van het oor langs waar de hals op een erg natuurlijke ogende wijze wordt gelift .De resultaten zijn erg natuurlijk. De U lift kan in combinatie met de MACS lift worden verricht. De MACS-U-lift.   

 

Wat is een MACS-facelift? Wat is een MACS-U-lift?

De MACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension lift) is een chirurgische techniek voor gelaatsverjonging waarbij de mid-face en hals worden gelift. Het is een verbetering van de klassieke facelift waarbij met een beperkte insnijding voor het oor en zonder te veel huid en weefsels te moeten losmaken toch een goede correctie kan worden verkregen. Door Dr. Vermeylen werd het klassieke litteken van de MACS lift nog ingekort zodat dit nagenoeg niet meer zichtbaar is.Overtollige huid wordt onopvallend verwijderd en de uitgezakte weefsels worden terug op hun plaats gebracht. De gelaatscontour wordt zo volledig hersteld. Bij deze facelift wordt dikwijls een liposuctie van de hals uitgevoerd om tegelijkertijd de nek te verstrakken en te verjongen. Frequent combineren wij de MACS lift met een U- lift om alzo een zo perfect mogelijk  en NATUURLIJK resultaat ter hoogte van de hals te kunnen bekomen. De ingreep duurt gemiddeld 1u15 min. Het resultaat van een MACS-lift oogt zeer natuurlijk. Er is enkel een kort, onopvallend litteken merkbaar voor het oor.De wonde wordt door middel van huidlijm gekleefd. Op het einde van de ingreep doen wij een elastische bandage aan welke nog gedurende een 3 dagen moet gedragen worden . ER MOETEN DUS GEEN DRAADJES UITGEDAAN WORDEN! Een korte periode na de ingreep kunt U naar huis gaan. Thuis raden wij U  aan om nog gedurende enkele uren ijszakjes te gebruiken. U zult reeds zeer vlug een natuurlijk resultaat kunnen waarnemen.Wij hebben reeds honderden van deze ingrepen verricht met steeds zeer tevreden patiënten.

Recent heeft Dr. Vermeylen nog verdere ontwikkelingen verricht aan deze techniek met nog meer nadruk op het NATUURLIJKE effect. The (in)visible face lift .Voor meer technische info hierover kan U een kijkje nemen op www.drjanvermeylen.com

 

Is er volledige anesthesie nodig voor deze ingreep?

Neen, deze procedure wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Deze ingreep kan worden verricht in Clinica d'Oro ofwel in het dagziekenhuis van AZ Turnhout. U mag dus dezelfde dag reeds naar huis. Patiënten die echter graag een volledige narcose wensen voor deze ingreep kunnen die ook krijgen. Dit zal uitvoerig besproken worden tijdens de eerste consultatie.

 

Wat is de voorziene werkonbekwaamheid?

De voorziene werkonbekwaamheid is één week, doch deze kan individueel aangepast worden.

 

Wanneer wordt een MACS-U-facelift aanbevolen? 

 

  • Wangzakjes ter hoogte van de gelaatsrand met verlies van de jeugdige gelaatscontour.
  • Diepe groeven tussen de basis van de neus en de mondhoeken.
  • Diepe rimpels ter hoogte van de wangen.
  • Het verlies van een mooie aftekening van de jukboog.Verlies van een elegante hals door huidverslapping (losse huid met verticale rimpeltjes) en/of een te veel aan plaatselijk vetweefsel
  •            Veroudering van de hals met huidoverschot en eventueel overtollige hoeveelheid vet.

 

Kan deze ingreep gecombineerd worden met andere correcties?

Het is mogelijk om tegelijkertijd een correctie van de bovenste- en/of onderste oogleden te laten uitvoeren. Bij uitzakken van de wenkbrauwen kan een wenkbrauwlift worden overwogen.Ook correctie van de hals kan in combinatie met deze facelift worden verricht. Voorhoofdrimpels worden bij voorkeur behandeld met een spierontspanner (na de facelift). Het combineren van verschillende ingrepen met de MACS  of MACS-U lift is dus perfect mogelijk. Tijdens de eerste raadpleging zullen de verschillende mogelijkheden besproken worden met U.

 

Wat te verwachten dadelijk na de ingreep?

Na de ingreep kan u beperkte pijn, zwelling en blauwe verkleuring verwachten.De nodige post-operatieve adviezen worden u na de ingreep schriftelijk meegegeven ter ondersteuning. Er wordt arbeidsongeschiktheid voorgeschreven naargelang uw  noodzaak. Na deze helingsperiode wordt een controleraadpleging voorzien.

 

Zijn er mogelijke complicaties?

Zoals bij elke heelkundige ingreep is er een theoretisch risico op infectie of bloeding. De kans is echter zeer klein bij een MACS-facelift.

 

Welke wonde kan u verwachten bij een MACS-facelift? Of bij een MACS-U-lift?

De toegang voor het uitvoeren van een MACS-facelift situeert zich discreet voor het oor. Bij een MACS-U-lift zal de wonde nog iets doorlopen achter het oor. Ongeveer 1,5-2 cm. Deze wonde wordt niet gehecht maar gekleefd met huidlijm. Dit geeft het voordeel dat er geen hechtingen dienen te worden verwijderd en dat er, na verloop van tijd, slechts een minimaal litteken zichtbaar is. De huidlijm dient veertien dagen op de wonde te blijven. Het voorzichtig wassen van de haren en douchen is geen probleem. U mag deze periode echter geen kleurstof voor de haren gebruiken, aangezien dit de kleefstof oplost.

 

GRATIS laserbehandeling na een facelift.

Door de MACS-facelift wordt uw gelaatscontour hersteld. Uw huid ondergaat hierbij een verstrakkende behandeling. Door tevens uw huidstructuur op te frissen wordt het resultaat geoptimaliseerd. Daarom bieden wij u 4 weken na deze ingreep één GRATIS laser behandeling aan.

Download
macs-u- lift folder
macsulift.docx.pdf
Adobe Acrobat document 403.5 KB